Тест для 8 класса по теме: «The History of the Olympic Games»

Об авторе

  1. Ф.И.О. автора: Чуднова Татьяна Дмитриевна

  2. Должность: Учитель английского языка

  3. Место работы:$ МБОУ СОШ № 1 г. Покров

О работе

  1. Вид работы: тестовая форма

  2. Тема теста: «The History of the Olympic Games»

  3. Раздел теста: Unit 4 “Are you a good sport?”

  4. Урок теста: Lesson 4 «The History of the Olympic Games»

  5. Класс: 8

  6. Учебник: Enjoy English

  7. Авторы учебника:$ Кузовлев В.П., Лапа Н.М., Перегудова Э.Ш., Костина И.П., Кузнецова Е.В., Кобец Ю.Н., Дуванова О.В.

$

Test 8th Form

  1. Since what time the Olympic Games (OG) were held?

  1. 776 b) 773 c)

  1. Where were the OG held?

  1. Valley of Olympia b) Greece c) Valley of Olympia in Greece

  1. Sportsmen didn’t compete in ……. :

  1. Wrestling b) pentathlon c) triathlon

  1. By what time BC the Games were held?

  1. 776 b) 650 c) 394

  1. OG took place every … years:

  1. 4 b) 14 c)40

  1. Pentathlon consisted of :

  1. Running, Jumping, throwing the discus and javelin

  2. $Wrestling, running, jumping and throwing javelin

  3. Jumping, throwing the javelin, running, wrestling and throwing discus

  1. What other events were included in time?

  1. A chariot race b) taekwondo c) wrestling

  1. Women ………. to attend the Games:

  1. Were not allowed b) were allowed c) not were allowed

  1. Who is the founder of the Games?

  1. Baron Pierre de Coubertin the first

  2. Heracles c) largest delegation

  1. How many athletes did participate in 9 different sports in 1896?

  1. 5000 b) 300 c) 2000

  1. How many countries did take part in OG in 1980?

  1. 80 b)21 c)202

  1. When were taekwondo and triathlon included into the program of the OG?

  1. 2004 b) 1980 c) 2000

$

  1. Who has abolished the OG in AD?

  1. Baron Pierre de Coubertin b) Emperor Theodosius c) Hercules

  1. What was the award for winners of early Games?

  1. A wreath from an olive tree b) an olive tree c) a gold Cup

  1. Where did XXVII OG take place?

  1. In Sydney b) in Greece c) in Moscow

    $

  1. What sports were included in Sydney?

  1. Taekwondo and pentathlon b) triathlon and pentathlon c) triathlon and taekwondo

  1. Future winter OG will be held in Sochi?

  1. 2010 b) 2014 c) 2016

  1. Why did Emperor Theodosius abolish the OG in AD?

  1. Course of bad relations between the Greeks and the Romans

  2. Course of good relations between the Greeks and the Romans

  3. Course of Roman rules

  1. How many countries did participate in 1896?

  1. 300 b) 13 c) 21

  1. Who of these famous people was the Roman ruler?

  1. Baron Pierre b) Hercules c) Emperor Theodosius

Keys

1 – a 2 – c 3 – c 4 – b 5 – a

6 – c 7 – a 8 – a 9 – b 10 – b

11 – a 12 – c 13 – b 14 – a 15 – b

16 – c 17 – b 18 – a 19 – b 20 – c

$

Post Comment